Wednesday, August 22, 2012

french crepes


L'abri, Netherlands.
 This is a recipe from my co-worker Elo who works with me at World Vision. Did I ever say I work at World Vision?
Check it out: it is a great organization
worldvision.org

Anyway, as I was saying, this is a crepe recipe from her. She is dutch-french-and spanish, and the recipe is more french than anything.

Check it out and try it with Nutella one day for merienda....sooo good.



  • 500 gramos de harina
  • 1 huevo
  • un poco de sal.
  • medio litro de leche.
  • agua
  • un chorrito de coñac o ron.
  1. Poner la harina, huevo sal y poco a poco ir poniendo la leche hasta que se forme la masa liquida.
  2. Poner un poco de agua al final si la masa no está lo suficientemente liquida.
  3. Echar el chorrito de ron o coñac (opcional)
  4. Poner 3 o 4 cucharadas en la sartén  medianay dejar que se dore, luego dar la vuelta. Ya está. 
  5. Servir con Nutella o memerlada y mantequilla.
Delicioso. Esta receta hace más de 10 crepes.


No comments:

Post a Comment